anglická verze

Webové stránky Zpět na Normandii (www.backtonormandy.org) bestaat op 16. dubna 2018 precies 15 jaar. De voorbereidingen om deze website te starten, begonnen al in juni / júl 2002 on mijn eerste bezoek aan Normandië tijdens de vieringen van D-day (jaarlijks op 6 Juni). Het werd een intensieve periode with vele mooie, ontroerende momenten en ik maakte kennis setkal me me indrukwekkende en belangrijkste periode van de laatste 100 jaar.  

De kust van Normandië je de la be waet het grootste invasieleger ooit, setkal se s behavp van de grootste maritieme vloot ooit, landde om een ​​start te maken meet de bevrijding van West-Europa. 

Jaarlijks verandert de voormalige 80 km dlouhá frontlinka v een toeristische trekpleister se setkala s als hoofdattractie de veteranen zemřít „erbij“ zijn geweest. Elke veterán, herkenbaar aan de trossen medailles op hun borst, lijkt persoonlijk de bevrijding te hebben bezorgd aan het onder Nazibewind nouchwestendijk deel van Europa. Ze vertellen hun verhaal aan wie het maar horen wil. Maar ze vertellen het vooral ook aan elkaar. Zij die het geluk hadden deze strijd te hebben overleefd. V dankbare herinnering aan hun kameraden die het niet hebben gehaald: „forever young“, zoals ik veteranen vaak hoorde zeggen. 

De veteranen worden toegejuicht door talloze mannen en vrouwen, v uniformě v režimu van de veertiger jaren. Zittend op, setkal se s veel zorg opgelapte legervoertuigen z eindeloos rondlopend op de voormalige battlegrounds om voor zichzelf de geschiedenis te laten herleven.  

Mijn verbazing bij deze aanblik byl groot. Van de verhalen van de veteranen snapte ik maar weinig. Maar ik luisterde wel zeer geïnteresseerd omdat ik vermoedde dat er toch wel iets belangrijks was gebeurd.

Die interesse sloeg om in een actieve manier om mijn ervaringen obrovské te leggen en om er van te leren wat ik měl gezien en gehoord. Datový list i door middel van de website www.backtonormandy.org en door middel van het maken van vakantiefilmpjes setkal bezoeken aan de historische locaties en ontmoetingen setkal veteránů. Ook mijn eerste Composities schreef ik al meteen on de indrukwekkende tochten door from moeilijk begaanbare živé ploty (talloze lapjes grond gescheiden door vrijwel ondoordringbare heggetjes), waar vele soldaten van beide zijden hundeven stranddddddddddddddden alsunden stranddlichen stranddd länden stranddd länden.

Mijn honger om te “begrijpen” werd alleen maar groter. De veelheid aan verhalen van veteranen, feiten en halve feiten frustreerde mij diep omdat ik de omvang én samenhang van de gebeurtenissen niet begreep. Sterker nog, niet kón begrijpen door of massaliteit van de Normandy Landings. De Talloze boeken en digitale documenten die h heb, geven slechts een glimp van wat er je gebeurd v Normandië en WWII.

Zoals ik wel vaker se setkal s komplexními situacemi doe, sondami i giga-probleem te doorgronden setkal se s dodáním technické databáze z „relační databáze“. Een techniek die feiten dmv zoekmethodes in samenhang (relaties) can ontsluiten, al naar gelang de vraag die wordt gesteld.  

Zo ook hier. Ike ging feiten, halfve feiten en verhalen wideleggen in een database die uiteindelijk het hart van Back-to-Normandy zou gaan vormen. Door de opzet en struktuur van de database is ik in staat gebleken all informationatie rozsáhlé te leggen, zodanig, dat ik het te allen tijde kon reproduceren. Otevřte to. Het eind nog niet in zicht, het zal ook nooit gereed komen.

Dveřní zámek overzichtelijke systeem ging ik verder. Niet alleen het verhaal van Normandië, maar stap voor stap kwamen de vele gebeurtenissen in pata West-Europa aan bod. Met vooral namen en nog eens namen. Vele tienduizenden namen zijn beschreven opdat ze niet vergeten worden. Een spreekwoord zegt: „Je ohnutý pas echt draw als je naam niet meer wordt genoemd“. Naast deze benadering moest ik ook gevolg geven aan de gevoelsmatige dopad van wat ik měl gezien. Met behulp van mijn muziek.

Er kwamen vele wegen bij elkaar. De geschiedenis van familieleden die hadden geleden onder het Duitse en Japanse juk. De geschiedenis van West-Europa zemřela kantelpunt kent. Nahoru 6. června 1944 en de tijd erna. De dag van het začít van onze vrijheid, bevochten dveře honderdduizenden strijders uit andere landen dan de onze.

Dit gegeven zou de leidraad worden voor vele tienduizenden publicationsties van mijn hand (Očekávaný moment 139.503 verhalen en 13.824 kategorie, grotendeels een opsomming van legereenheden setkal s aktivitouiten hebben meegedaan. 

Ook mijn muziek kreeg een welhaast onuitputtelijke bron van inspiratie. Deze bezieling leidde ertoe dat ik als (film) Composist ging werken met als bekroning de ontmoeting met Dame Vera Lynn en het schrijven van de muziek voor de documentaire Omaha Beach, Honor and Sacrifice die in de USA setkali se s Emmy werd bekroond.

Maar vooral veel voldoening gaf en geeft de website Back-to-Normandy die inmiddels uit alle windstreken (ruim 160 landen en dagelijks honderden bezoekers / duizenden pagina's) je bezocht en honderden mensen heeft kunnen help set with het vinden van hunwordord. Vragen die vooral betrekking hebben op hun famieleden die hebben meegedaan aan de landingen in Normandië en hun zegetocht tot en met de bevrijding in Mei 1945. 

Een deel van de dankbetuigingen staan ​​hier: https://www.backtonormandy.org/testimonials

Odeslat zprávu od 15 let heb ik een film gemaakt van 1 uur en 22 minutes, samengesteld uit muziek die ik heb geschreven en filmbeelden uitert dertiger en veertiger jaren.

Sekvence, děj:

 • ·       Předehra (souhrn vylodění v Normandii)
 • ·       Proloog (Het leven in West-Europa, otevřená encyklopedie wereldoorlog)  
 • ·       Mobilizace
 • ·       Přípravy na invazi
 • ·       Een pohlédla, uitgesproken door President Franklin D. Roosevelt
 • ·       Začněme den D
 • ·       De přistání v Normandii
 • ·       De situatie (následky) van het slagveld na de přistání
 • ·       Pokračování války s neúplným výčtem „bitev a operací“
 • ·       Osvobození koncentračních táborů 
 • ·       Konec války
 • ·       Een muziekwerk „Už žádná válka prosím“, potkal se beelden van de gevolgen van de oorlog en het repatriëren van gevallen soldaten
 • ·       Beelden van mijn bezoeken aan Normandië, de film "The Last Pilgrimage" die ik heb gemaakt ter gelegenheid van het laatste officiële bezoek van de Engelse veteran aan Normandië en London. Daarnaast hoor je de muziek se setkal s tématem filmu Emmy 
 • ·       Mír (aftiteling)

Komentáře0)

Zatím zde nejsou žádné komentáře

Zanechat své připomínky

 1. Přidání komentáře jako hosta.
Přílohy (0 / 3)
Sdílejte svou polohu
Zde můžete uvést svůj komentář pro sociální média